La UPCCA rellança #Alternatives amb motiu del Dia Internacional contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues

Compta amb material audiovisual, difusió en paper i una guia didàctica per als centres educatius de la comarca.
La campanya posa de relleu que els consums de drogues allunyen els adolescents del seus hàbits i aficions.


Amb motiu de la commemoració, el 26 de juny, del Dia Internacional de la lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida rellança la campanya #alternatives. Amb el lema “que les drogues no et deixen de banda”, la campanya  posa de relleu de quina manera el consum de drogues allunya els adolescents del seus hàbits i aficions.

Segons les dades de l’enquesta realitzada per la UPCCA a la Vall d’Albaida en 2013-14, el consum de drogues sol iniciar-se en el grup d’amics entre els 13-15 anys i, segons les circumstàncies vitals i les situacions i característiques personals, pot anar envaint diferents àmbits de la seua vida o, fins i tot,  convertir-se en el centre. #alternatives fuig d'alarmismes i busca incidir en les conseqüències més properes dels consums per tal de fer reflexionar sobre tot allò que es deixa de banda i es descura quan s’inicia el consum de drogues, «i evitar així que siga el propi consumidor el que es quede al marge o perde de vista les alternatives» explica Loreto Belda, tècnica de la UPCCA.

La campanya compta amb una guia didàctica que es repartirà pels centres educatius de la comarca per a treballar amb l’alumnat de 6é de primària i 1r i 2n de la ESO. A més, es faran circular per les xarxes socials tres animacions de minut i mig dedicades al tabac, l’alcohol i el cànnabis sobre consumidors del que han anat perdent en el procés d’addicció i recuperen les alternatives. Finalment i amb la participació de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent s’han preparat uns cartells de difusió de la campanya amb una imatge representativa de cadascuna de les animacions i el missatge concret de cada substància que s’exposaran en els centres de salut i altres edificis de referència amb codi QR per accedir directament a les animacions.











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador