Sara Vañó, del CEIP Lluís Vives de Bocairent, guanyadora del concrus de cartells de prevenció del tabac.

EN EL CONCURS PARTICIPEN ELS ALUMNES DE 6é DE PRIMÀRIA DE LA COMARCA .
            Per tercer any consecutiu la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes addictives (UPCCA) ha realitzat una campanya de prevenció i sensibilització cap al  tabac i altres conductes addictives entre l’alumnat de 6é de la nostra comarca, que culmina amb un concurs de cartells per a conscienciar dels perills de fumar. Coincidint amb el dia mundial sense tabac que se celebra hui, 31 de maig, s’ha donat a conèixer el cartell guanyador, que ha estat seleccionat entre els  més de 160 presentats. En el programa han participat 22 centres de primària de la comarca i 15 d’ells han presentat cartells.
            La guanyadora del concurs d’enguany ha estat Sara Vañó Ortega del CEIP Lluís Vives de Bocairent. El premi que li serà entregat està format per un lot de material escolar i, a més, el mateix cartell serà publicat i utilitzat per la UPCCA en una propera campanya preventiva, com ja s’ha fet en els guanyadors dels darrers anys. El jurat del concurs, presidit per Juan Antonio Puchades, president de la Mancomunitat ha valorat l’originalitat del disseny, la qualitat i idoneïtat dels elements gràfics, la representativitat i l’impacte del missatge.

La campanya de la que forma part el concurs la porten a terme els tècnics de la unitat de prevenció en els centres de primària de la Vall d’Albaida, i té com a objectius generals informar, sensibilitzar i evitar el consum  o almenys retardar l’inici dels nostres joves en les substàncies addictives. Amb aquesta campanya també es pretén modificar algunes actituds prèvies als consums, com són la percepció de normalitat d’alguns d’aquestos consums, o l’escassa sensació de risc associada a algunes substàncies addictives
            El president de la mancomunitat, Juan Antonio Puchades, ha valorat molt positivament la resposta de l’alumnat ja que “s’han presentat més de 160 cartells, molts d’ells realitzats en grups, la qual cosa demostra l’interès que han suscitat les sessions prèvies dels tècnics de la UPCCA a les aules de 6é de primària”, a més ha destacat “la claredat dels missatges preventius que utilitzen”. Puchades també ha reiterat l’agraïment al professorat dels centres de primària per la seua implicació i col·laboració necessària en aquest tipus de campanyes.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador