Aclarint dubtes sobre terrasses i tabac

Demà es commemora el Dia Mundial sense Tabac i aquest fet pot suposar una nova oportunitat per a sensibilitzar sobre la substància.
Així, entre altres activitats que presentem estos dies, volem aprofitar per traure el tema dels espais públics en els que està permés fumar, donat que ens els darrers dies hem pogut comprovar per premsa com els incompliments són massa habituals.

Segons la llei 42/2010,
ON ESTÀ PROHIBIT FUMAR?
- En tots els llocs tancats d'ús públic i col·lectiu. La llei actual elimina la possibilitat de reservar espais per a fumadors en bars, cafeteries, restaurants, sales de festa, discoteques, ports, aeroports i estacions de tren i autobusos.
 - Recintes infantils de parcs i zones de joc per a xiquets.
 - Centres sanitaris i educatius en tot el recinte, els espais a l'aire lliure i espais coberts inclosos. S'exclouen els espais a l'aire lliure dels recintes universitaris.

No està permés establir zones per a fumadors en els establiments d'ús públic tancats.

ES POT FUMAR:
En l'àmbit de l'hosteleria, en els epais a l'aire lliure. S'entén per espai a l'aire lliure l'espai NO COBERT, o bé, aquell que està cobert per sostre i tancat per un màxim de dues parets. 
Per tant, està permés zones no cobertes, patis interiors, en terrasses cobertes i tancades per un màxim de dues parets i en carpes amb un màxim de dos laterals.

Pensem en la salut dels altres i cuidem les actituds. 

I pensem també en els menors, no els volem fumadors passius, però tampoc els volem fumadors.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador