LA MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE LA VALL D’ALBAIDA LLANÇA UN CURS PER IDENTIFICAR I PREVENIR EL JOC PATOLÒGIC

 CURS PER IDENTIFICAR I PREVENIR EL JOC PATOLÒGIC

 
 

La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida aposta una vegada més per la formació en línia. La situació excepcional derivada de la pandèmia no sols ha provocat un replantejament en les vies de formació i assessorament a la ciutadania, sinó que a més ha afavorit l'augment de conductes addictives a través del joc en línia.

L’últim curs oferit per l’UPCCA, dirigit a famílies, es va centrar en la prevenció de les conductes addictives de forma general, però aquesta vegada el curs amb el títol “Del joc d’atzar per diversió al joc patològic” aborda un trastorn que està a l’ordre del dia. El joc patològic és un trastorn caracteritzat per la pèrdua de control sobre el joc i que ha estat identificat com un problema emergent de salut pública, ja que el joc d'atzar deixa de ser un entreteniment i passa a ser una necessitat. Aquesta és una problemàtica que no ha fet més que augmentar des de la  legalització del joc en línia i la proliferació de cases d’apostes. Amparo Canals, consellera de l'àrea destaca que “no podem deixar de prestar atenció a aquest fenomen” i a més “cal dotar a famílies i joves dels recursos necessaris per evitar les problemàtiques associades.“

El curs estarà disponible del 12 d’abril al 3 de maig en la plataforma de formació en línia de la Mancomunitat (www.formacio.mancovall.com) i de forma totalment gratuïta.

El curs té una durada de 20 hores i està estructurat en tres mòduls: què és el joc d’atzar, la situació actual del joc i la prevenció del joc patològic. S’activarà un mòdul per setmana i, en finalitzar el curs i les activitats d’avaluació proposades, s’entregarà un certificat d’aprofitament.
Un curs dissenyat pels tècnics de la UPCCA de la Mancomunitat amb l’objectiu de poder facilitar a totes les persones interessades una primera aproximació al fenomen del joc patològic.

La inscripció és a través de la plataforma de formació de la Mancomunitat: www.formacio.mancovall.com o demanant més informació al correu upcca@mancovall.com

Una vegada en la plataforma, si encara no es disposa d’un compte d’usuari, cal fer clic sobre el curs i crear un compte d’usuari nou. Una vegada rebut l’accés al curs per correu electrònic, només cal punxar el botó "matricular-me". En cas que sí que es dispose de compte d’usuari, només cal entrar directament al curs i fer la matrícula.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

CURS ONLINE I GRATUÏT DES DE LA MANCOMUNITAT!