dimarts, 3 de desembre de 2013

Interns de la presó de Villena col·laboren amb la prevenció del consum de drogues

La UPCCA de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha organitzar esta activitat dins la Setmana de la Salut de l’ajuntament d’Albaida. En ella un grup d’interns del Centre Penitenciari de Villena, han representat una xicoteta obra escrita per un d’ells. Van participar un total de 200 alumnes de 3er, 4t i PQPI de l’IES José Segrelles. 
 Amb aquesta interpretació es pretén fer conscients als alumnes dels centres de la ESO dels perills que porta el jugar amb les drogues. Ells han experimentat de primera mà el tema de les drogues que els han portat a la presó, però a més, poden aportar els cassos de gent coneguda i del seu voltant que han patit altres conseqüències, algunes d’elles amb un final pitjor.
    Encara que l’obra representada és interessant, el que a la fí resultà més productiu i sensibilitzador si cap és el debat-col·loqui que realitzaren posteriorment els alumnes assistents i els actors (interns de la presó). En aquest col·loqui, on els internes s’aproparen en cercles reduïts amb els alumnes, es va reflexionar sobre el que han vist durant la representació, preguntar per experiències personals dels actors i clarificar com adentrar-se en el món dels consums de drogues sempre és  molt perillós  i que tard o prompte acaba tenint conseqüències negatives.
 Aquesta iniciativa reforça la programació d’activitats plantejades per la UPCCA de la Mancomunitat, i pretén ampliar les estratègies i recursos  habituals de prevenció del  consum de drogues. Així, el fet d’interactuar amb un grup de gent que ha vivenciat les conseqüències negatives de les drogues resulta especialment interessant i atractiu per als més joves, la qual cosa ens ofereix una oportunitat immillorable per a reflexionar sobre els efectes dels consums de substàncies addictives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada