ORIENTACIÓ PER A PARES
“Noves Tecnologies”

1.      És perjudicial l'ús de l'ordinador en xiquets i adolescents?

La seua utilització, igual que la de qualsevol altra tecnologia, no és ni bona ni roïna, ja que només es tracta d'una eina d'estudi, treball, oci i comunicació. El problema ve, com en totes les coses, en l'ús que li donem.

2.      Hem de prohibir l' ús de l'ordinador o el mòbil als nostres fills?

La resposta és un no rotund. Les noves tecnologies estan i estaran sempre, i els nostres fills, tard o d'hora, s'incorporaran a elles. L'important és ensenyar-los a usar racionalment i responsablement d'aquestes tecnologies.


3.      Què faig si el meu fill pateix una addicció al telèfon mòbil?

És recomanable no oferir tarifa plana d'entrada a un menor. També és convenient controlar l'ús del telèfon o revisar la factura per veure els minuts gastats. Tenir internet al mòbil no és recomanable per a menors d'edat que encara no coneixen com moure’s per la Xarxa

4.      Quant de temps he de deixar el meu fill navegant per Internet?

No hi ha un temps precís. No obstant això, els pares han de tenir un criteri sobre això i establir pautes consensuades depenent de cada cas. És recomanable que entre setmana el temps no sigui superior a mitja hora al dia i, els caps de setmana, es pot ampliar a una hora.

5.      Pot el meu fill tenir accés directe a xarxes socials?

Els nens menors de 10 anys no han de tenir accés a internet en solitari: poden utilitzar l'ordinador com a eina de joc, oci, estudi o font d'informació. Dels 10 als 14 anys poden accedir a internet segons l'horari  i les normes estipulades sota supervisió dels pares.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador