Interns de la presó de Villena ajuden a previndre el consum de drogues


La UPCCA organitza junt amb els interns de la presó de Villena una obra de teatre per previndre el consum de drogues al centre IES L’estació de Ontinyent.

 

El passat divendres 14 de Febrer de 2014, La UPCCA de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va realitzar al centre IES L’estació de Ontinyent una sessió de prevenció amb els interns de la presó de Villena.  A esta activitat van assistir els alumnes de  3er, 4t ESO i alumnes del PQPI, en total 155 alumnes del centre.
 
L’activitat consistia en una xicoteta explicació per part del equip educatiu del centre penitenciari, després la realització de l’obra de teatre per part del interns de la presó (escrita per un d’ells) i tot seguit, els interns explicaven la seua història personal relacionada amb les drogues. Per finalitzar aquesta activitat, es repartien per l’auditori fent grups amb els alumnes per començar el torn de preguntes, interactuant amb ells sobre les seus experiències personals i donant-los consells sobre la perillositat del consum de substàncies a eixes edats.


Els alumes del centre varen gaudir d’una experiència enriquidora, posant-se en la pell d’ells i reflexionant sobre la situació personal de cadascun.
Aquesta iniciativa, ubicada dins de les activitats de la UPCCA ofereix una oportunitat immillorable per a reflexionar sobre els efectes dels consums de substàncies addictives.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

CURS ONLINE I GRATUÏT DES DE LA MANCOMUNITAT!

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS