Diagnostiquen a Galícia la primera pneumònia a Espanya per cigarret electrònic

El Complex Hospitalari Universitari de La Corunya ha diagnosticat i tractat el primer cas a Espanya, el segon documentat en el món, de pneumònia lipoide associada al cigarret electrònic.

La cap de la Unitat de Broncologia de l'hospital corunyés, Carmèn Montero, ha explicat els detalls sobre el cas d'un fumador. Aquest pacient, d'uns 50 anys, era un " fumador important" que, "quan va ingressar a l'hospital, ja fumava cigarrets electrònics" i va augmentar el seu consum mentre estava a la seua habitació fins a les cinc càrregues diàries, equivalent a cinc paquets de tabac.

Encara que no estava a l'hospital per motius pneumològics, prompte va començar a patir "tos, fatiga i dispnea", de manera que se li van realitzar una radiografia, un TAC i una broncoscòpia, en què es van detectar infiltrats pulmonars.

Els resultats van concloure que patia una pneumònia lipoide per consum de cigarret electrònic, el primer cas documentat a Espanya i el segon mundial.


La causa de la pneumònia era la presència de glicerina vegetal, components de les càrregues dels cigarrets electrònics, que és imprescindible per poder vaporitzar la nicotina líquida que arriba als pulmons.

Aquesta glicerina, que és un lípid, es va anar acumulant en els pulmons del pacient fins que la seua vida va córrer perill, encara que després de la prohibició del consum de cigarrets electrònics "evoluciona bé".

Notícia del Mundo

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador