Ja tenim cartell guanyador del 4t concurs de cartells de prevenció del tabac

6 alumnes del col·legi Rafael Altamira de Quatretonda són els autors del cartell guanyador.

Com cada any des de ja fa quatre, la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) ha realitzat una campanya de prevenció i sensibilització cap al tabac i altres conductes addictives entre l’alumnat de 6é de la nostra comarca, que culmina amb un concurs de cartells per a conscienciar dels perills de fumar. La data per a donar a conèixer els guanyadors es fa coincidir amb el 31 de maig, dia mundial sense tabac. El cartell guanyador ha estat seleccionat entre més de 100 presentats. En el programa han participat 23 centres de primària de la comarca als que s’han realitzat un total de 35 sessions preventives. A estes sessions han assistit un total de 857 alumnes.
            El jurat de concurs, presidit per Juan Antonio Puchades, president de la Mancomunitat, ha valorat l’originalitat del disseny, la qualitat i idoneïtat dels elements gràfics, la representativitat i l’impacte del missatge. Amb estes consideracions s’ha fallat a favor del cartell realitzat pels alumnes Laia Benavent, Vicent Benavent, Nadia Benavent, Empar Gironés, Robi Guti i Athenea Montagut, del col·legi Rafael Altamira de Quatretonda. El premi que se’ls entrega està format per un lot de material escolar i, a més, el mateix cartell serà publicat i utilitzat per la UPCCA en una propera campanya preventiva, com ja s’ha fet en el guanyadors dels darrers anys.
La campanya de la que forma part el concurs la porten a terme els tècnics de la unitat de prevenció en els centres de primària de la Vall d’Albaida, i té com a objectius generals informar, sensibilitzar i evitar el consum  o almenys retardar l’inici dels nostres joves en les substàncies addictives. Amb aquesta campanya també es pretén modificar algunes actituds prèvies als consums, com són la percepció de normalitat d’alguns d’aquestos consums, o l’escassa sensació de risc associada a algunes substàncies addictives.
El president de la Mancomunitat ha valorat molt positivament la resposta de l’alumnat i el nivell de les obres presentades ja que “s’han presentat més de 100 cartells, i en tots ells es plasma la gran sensibilització dels nostres menuts cap al tema”, a més, ha destacat “la col·laboració del professorat dels centres de primària, tant en l’organització de les sessions com en la motivació que han transmès per a la realització dels cartells”.
   
        


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador