RESUM ACTIVITATS ESCOLARS 2013-2014 DE LA UPCCA



RESUM ACTIVITATS ESCOLARS 2013-2014

Aquesta setmana finalitza el curs escolar i volem aprofitar des de la UPCCA per agrair la disponibilitat i col·laboració dels centres educatius de la comarca per participar i ajudar a fer prevenció amb els alumnes de la Vall d’Albaida. Han estat moltes i diferents les activitats dutes a terme als col·legis i IES i volem donar les gràcies per la participació i dedicació de professors, departaments psicopedagògics, equips directius i personal no docent en la realització de la nostra tasca. Aprofitem per fer un resum del que hem realitzat a nivell general en l’àmbit escolar aportant algunes imatges.

A les xarrades amb els alumnes de 6é sobre prevenció del tabac han participat 857 xiquets/es de 23 centres de primària. Lligat a les xarrades venia el concurs de cartells per al 31 de maig Dia Mundial Sense Tabac on s’han presentat més de 100 cartells molts d’ells d’autoria múltiple com ha estat el cas del cartell guanyador del col·legi Rafael Altamira de Quatretonda que l’han realitzat Laia Benavent, Vicent Benavent, Nadia Benavent, Empar Gironés, Athenea Montagut i Robi Guti.



Unes 95 han estat les xarrades realitzades pels tècnics de l’UPCCA amb els alumnes d’ESO i PQPIs dels 15 centres de la comarca on s’imparteix ESO. En total han sigut uns 3.850 alumnes en edats compreses entre els 14 i 18 anys els que han reflexionat i han pogut prendre consciència sobre els perills de drogues i els riscos que poden correr.



Un altra activitat que s’ha realitzat amb els alumnes d’ESO ha sigut la representació teatral dels presos de Villena que han realitzat 5 sessions per als 850 alumnes dels IES d’Albaida, Castelló de Rugat, l’Estació d’Ontinyent, La Pobla del Duc i Benigànim. Es tracta d’una activitat que els alumnes qualifiquen d’interessant i impactant perquè veuen de primera mà com les drogues han truncat les vides d’aquells que estan davant d’ells i que, finalitzada l’activitat, tornen de nou a la presó.






També per als alumnes de secundària han pogut contemplar una exposició sobre l’alcohol realitzada per aquesta UPCCA, i que ha romàs als IES durant dues o tres setmanes de manera que ha estat tot el curs exposada en algun centre. Els tècnics de prevenció han aportat i explicat al professorat el material per poder treballar-la a classe amb els seus alumnes.



A l’inici de curs els tècnics de prevenció van passar una enquesta sobre els consums de drogues on van participar 1.500 alumnes de tots els centres de secundària que es troben ubicats en 8 poblacions diferents de la Vall d’Albaida. La mostra ve a ser quasi el 40% dels alumnes d’ESO de la comarca i les edats oscil·len entre 12 i 18 anys. Els resultats extrets i analitzats per la UPCCA ens serveixen per planificar i programar estratègies de prevenció en cursos vinents i reflexionar sobre la tendència dels consums fent comparativa amb els resultats que vam obtindre en la primera enquesta que vam passar el curs 2009-2010. Els resultats han anat exposant-se i explicant-se en diferents sessions que s’han fet en professors.
A més a més, s’han realitzat algunes xarrades un tant especials amb un exconsumidor que col·labora amb nosaltres; s’ha editat i distribuït el butlletí 36 del “Fem Llar” d’educació per a la salut, amb una tirada de 12.700 exemplars i que arriba a tots els alumnes escolaritzats entre els 3 i 16 anys; s’han realitzat diferents projeccions de pel·lícules on els tutors treballaven valors com l’amistat, el respecte, la presa de decisions, etc. dins del “programa de Cine i Educació en Valors”; i l’aportació de materials de prevenció i sessions de formació amb els professors.

Per tot açò vos desitgem un bon final de curs i esperem i confiem en poder continuar treballant amb vosaltres el proper curs i els vinents. Moltes gràcies a tots i a totes.     




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS ONLINE I GRATUÏT DES DE LA MANCOMUNITAT!

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT LLANÇA EL BUTLLETÍ FEM LLAR 45 EN FORMAT ONLINE

ENTREGA DEL PREMI PEL CARTELL GUANYADOR DEL CONCURS DE LA UPCCA