LA MANCOMUNITAT DÓNA A CONÉIXER ELS GUANYDORS DEL 5é CONCURS DE CARTELLS DEL DIA MUNDIAL SENSE TABAC

LA MANCOMUNITAT DÓNA A CONÉIXER ELS GUANYDORS DEL 5é CONCURS DE CARTELLS DEL DIA MUNDIAL SENSE TABAC


EN EL CONCURS PARTICIPEN ELS ALUMNES DE 6é DE PRIMÀRIA DE LA COMARCA .

            Quatre alumnes del CEIP Carmelo Ripoll d’Ontinyent han guanyat el primer premi del concurs de cartells per a la prevenció del consum que convoca la Unitat de Prevenció de les Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.
            El concurs forma part d’una campanya, que realitzen els tècnics de la UPCCA entre els alumnes de 6é de la comarca, que té com a objectius generals informar, sensibilitzar i evitar el consum o almenys retardar l’inici dels nostres joves en les substàncies addictives, i que dedica una atenció especial al  tabac, en la qual, a banda de les xerrades que es realitzen a les aules de 6é els alumnes poden participar en el concurs de cartells.
            Les xerrades preventives s’han realitzat en 26 col·legis de 15 poblacions de la comarca, en les que han participat al voltant de 900 alumnes. Pel que fa a la fase del concurs, s’han presentat 66 cartells dels quals s’han triat 12 finalistes que seran exposats al centre del cartell guanyador, el CEIP Carmelo Ripoll.
El jurat del concurs, presidit per Juan Antonio Puchades, president de la Mancomunitat, ha valorat l’originalitat del disseny, la qualitat i idoneïtat dels elements gràfics, la representativitat i l’impacte del missatge. Amb estes consideracions s’ha fallat a favor del cartell realitzat per les alumnes Nayara Sánchez, Ana Maria Alfonso, Ester Montés i Nadine Alonso, del col·legi Carmelo Ripoll d’Ontinyent. El premi que se’ls entrega està format per un lot de material escolar i, a més, el mateix cartell serà publicat i utilitzat per la UPCCA en una propera campanya preventiva, com ja s’ha fet en el guanyadors dels darrers anys. A més, el jurat ha decidit atorgar un accèssit al millor eslògan a l’alumne Antonio Jordà del col·legi Martínez Valls d’Ontinyent.
Els tècnics de la Unitat de Prevenció, consideren molt important aquest tipus de campanyes enfocades als alumnes d’entre 10 i 12 anys ja que es troben en una edat molt receptiva cap a aquests temes i rebutgen clarament el consum, mostrant fins i tot preocupació pel consum de tabac que tenen alguns dels pares o familiars.  
El president de la Mancomunitat, Juan A. Puchades, ha valorat molt positivament la campanya que pretén modificar algunes actituds prèvies als consums, com són la percepció de normalitat d’alguns d’aquestos consums, o l’escassa sensació de risc associada a algunes substàncies. Puchades també ha volgut agrair la col·laboració dels centres educatius de la comarca, tant per l’organització de les xerrades com per la posterior implicació en la participació en el concurs.
  

Primer premi

Accèsit 


            

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador