MÉS DE TRES MIL ALUMNES DE LA COMARCA HAN PARTICIPAT DIRECTAMENT EN LES ACTIVITATS DE PREVENCIÓ DE DROGODEPENDÈNCIES PROPORCIONADES DES DE LA MANCOMUNITAT AL CURS QUE ACABA

EL TREBALL PREVENTIU DE LA UNITAT DE PREVENCIÓ COMUNITÀRIA EN CONDUCTES ADDICTIVES S’HA DUT A TERME EN CENTRES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA.


            Un curs més, i com a referent preventiu de drogodependències en la comarca de la Vall d’Albaida, la UPCCA ha estat present en els centres educatius treballant amb l’alumnat i el professorat per tal de conscienciar i sensibilitzar als xiquets i joves dels perills i conseqüències que se’n deriven del consum de substàncies addictives.
            Als IES s’han realitzat 91 xerrades amb els alumnes de l’ESO on han participat al voltant de 2.300 alumnes d’entre 14 i 18 anys, a més de sessions amb els professors-tutors. En aquestes sessions s’ha tractat d’afavorir el desenvolupament maduratiu dels alumnes a la fi d’evitar o retardar al màxim l’edat d’inici en el consum de substàncies addictives. Les intervencions dels tècnics de prevenció han estat completades amb les actuacions que han dut a terme un grup d’interns de la presó de Villena, que amb els seus durs testimonis posaven en evidència allò que s’havia exposat a les xerrades.
            Per la seua banda, als centres de Primària també s’han dut a terme 37 sessions en 26 col·legis diferents de la comarca on han participat vora 900 alumnes de sisé. Aquestes xerrades van lligades al concurs de cartells de prevenció del tabac que porta realitzant-se en els darrers cinc cursos. En aquestes intervencions s’exposa i reflexiona  sobre el problema del tabac i els seus efectes, però no deixa de banda l’anàlisi del la problemàtica de l’alcohol o l’addicció als videojocs i noves tecnologies.
            El president en funcions de la Mancomunitat, Juan Antonio Puchades, valora molt positivament la tasca que ve fent-se des de la UPCCA, informant i sensibilitzant als més joves i les seues famílies, al temps que ha volgut “agrair la col·laboració dels centres educatius i el personal docent”.
            Per la seua banda, es tècnics de la UPCCA pretenen seguir incrementant el nombre de participants en les activitats que proposen, aixina com l’eficàcia i idoneïtat de les mateixes.

            L’objectiu bàsic d’aquesta Unitat de Prevenció de la Mancomunitat és promoure una cultura saludable i millorar el benestar social en la família, l’escola i la comunitat.      

           

            

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador