Cinema per a previndre el consum de drogues en primària

- La UPCCA ha treballat actituds i valors a través de pel·lícules amb alumnes
d'infantil i primària de Quatretonda, Castelló de Rugat i Albaida.
- La pressió de grup, la responsabilitat, les decisions, les relacions, la
tolerància o l’autoestima es poden treballar i reforçar mitjançant el cinema.
- Soler: «El cinema aporta una gran capacitat per a transmetre valors, actituds i models i és un fet motivador perquè trenca la rutina escolar»

Dimecres, 23 de març de 2016. El cinema, a més d’entretenir i aprendre, pot ser formatiu. Els alumnes de primària i infantil de Quatretonda, Castelló de Rugat i Albaida han treballat una sèrie d’actituds i valors a través del llenguatge audiovisual, tan present en eixes edats gràcies a la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, que ha proporcionat una sèrie de materials entorn al cinema com a ferramenta preventiva que proporcionarà als col·legis de la comarca. I és que la pressió de grup, la responsabilitat, la presa de decisions, les relacions interpersonals, la tolerància o l’autoestima, entre d’altres, són temes claus en l’educació preventiva que es poden treballar i reforçar mitjançant el cine.
Com assenyala Alfons Soler, tècnic de la UPCCA «El cinema aporta una gran capacitat per a transmetre valors, actituds i models, però a més suposa un fet motivador ja què trenca la rutina escolar» Per la seua banda, el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, agraeix als centres educatius i al professorat de la comarca la seua implicació en les activitats que proposa la UPCCA per a generar actituds sanes i incompatibles amb els consums de drogues.
I és que les pel·lícules poden ser un recurs eficaç front a les conductes psicosocials de risc, com el consum de drogues, així que es plantegen activitats a realitzar al voltant del visionat d’una pel·lícula. Els col·legis públics Covalta d’Albaida, Rafael Altamira de Quatretonda i Verge del Remei de Castelló de Rugat realitzaran estes activitats durant estos dies, aprofitant l'organització de setmanes temàtiques, com de la salut, esportives o culturals. El recurs ha donat ja el seu fruit en altres centres de la comarca com els col·legis Lluís Vives de Bocairent, Elies Tormo d’Albaida o Vicent Gironés d’Ontinyent, entre els més habituals. Com recorda Soler «la prevenció de les conductes addictives és una qüestió global que contempla molts aspectes de la vida. Quan ens centrem en l’educació com un dels elements necessaris en la prevenció, la intervenció no ha de limitar-se al tractament del problema: també ha d’ocupar-se de la formació integral dels nostres joves i xiquets».

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

CURS ONLINE I GRATUÏT DES DE LA MANCOMUNITAT!

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS